Какъв гранитогрес да си купите за банята?

za-banqta

Гранитогреса е декоративен материал с голям списък от предимства, за които сме говорили многократно. Поради разнообразието на видовете обаче вашият избор не е улеснен. Вие вече сте решили, че банята ви ще бъде украсена от много устойчив и траен материал. Идва и въпроса кой вид да изберете? Всеки вид има различни свойства. 

Класификация на гранитогреса по външен вид: Матов/ Релефен/ Полиран/ Полу-полиран/ Структуриран/ Шлифован/ Глазиран/ Остъклен. Тези термини вероятно са ви непознати, но сега ще ви открехнем за по-важните.

Недостатъците и предимствата на най-ползваните видове гранитогрес

Да започнем с неполираният или матовият гранитогрес. Той е най-евтиният от всички, но и най-трайният. Тайната е във факта, че неговата повърхност не се обработва след периода на първично производство. Този вид е много устойчив на всякакъв вид износване. Подходящ е най-вече за пода на вашата баня.

Полираният гранитогрес преминава през по-нататъшна преработка – горния слой се нарязва и полира. Ето защо той има привлекателен блясък а цветът му се разкрива в най-пълна степен. Все пак, този гранитогрес е по-податлив на увреждане: не е толкова траен, по-малко издръжлив и лесно се повреждат по механичен начин. Подходящ е за стените в банята.

Шлифованият гранитогрес е подобен на полираният. Разликата се състои в това, че се отстранява по-тънък повърхностен слой. Такива плочки за банята имат особен блясък: мека и красив а в същото време издържат на високи натоварвания. За предпочитане е за стената в банята пред предишният вид.

Остъкленият гранитогрес се прави като обикновените плочки: слага се глазурата и след това се пече във фурната. Резултатът е покритие, което имитира всякакви материали, в зависимост от прищевките на дизайнера. Имайте предвид, че глазурата, ще бъде изтрита след време а освен това е хлъзгав. Поради това не е подходящ за пода на банята например.

След като знаете основните видове, можете да изберете най-доброто за банята си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>