Какво представлява кармичният хороскоп

От дълбока древност хората вярват в предопределението на пътя в живота. Независимо дали кармата съществува или не, според някой народи тя е това, което дори и да не признаваме, че съществува, ни повлича в своята мрежа от предварителни стъпки, които сме маркирали в предходният си живот.

Ако разгледаме в исторически план изготвянето на кармичния хороскоп, можем дори да не достигнем до първоизточника на първата подобна астро карта. Но ще открием източници за първите подобни карти. В тях са били включени доста аспекти на живота – дължина на живота, деца, работа, поминък, страдания, болести, възможност за избавление, предходен живот и отпечатъкa му върху настоящият.

Четенето на всички тези знаци се е извършвало от опитен гуру, който е правил разчитане на звездната карта, но в кармичен план. Отрязъкът върху, който се случва гадаенето може да бъде от столетия до хилядолетия. Ако духът на човека, на който се изготвя кармичен хороскоп е стар, то една подобна карта би могла да бъде многопластова.

Този метод за предсказване на бъдещото и разчитане на настоящето е обвързан с основната идея за карма. Това е опитността на нашия дух да пренася от едно измерение в друго натрупаният опит.

Тук разбира се, не разглеждаме дали един живот е бил щастлив, весел и богат, тъй като според законите на карма всеки опит е важен за това, което сме днес. Всеки детайл е от значение и подобен кармичен хороскоп разкрива силите, които ни движат и ситуациите, които живота ни поднася, за да изкупим своята карма от предишни животи.

Като цяло философията обградила кармата не е едноцветна. Не може да се каже категорично, че нещо е добро или лошо. Единствено страданието има смисъл и значение. Това разбира се ярко се вижда в кармичния хороскоп.

Там могат да се намерят причинно-следствени връзки за настоящи болести, загуби или нещастия. Обикновено отговорът на подобна ситуация е, че имаме да изкупваме минали кармични тежести, които в този живот лежат на нашите плещи като решение.

Можем да изберем да се освободим или да се въртим в кармичния кръг до безкрай. Всичко това може да бъде видяно в един кармичен хороскоп. Или поне така твърдят специалистите. Чрез подобен хороскоп ни обясняват връзката между наша постъпка в миналото и последствията в настоящето.

Като цяло доста несправедливо, но при все има силни доказателства за истинността на подобно гадаене, макар и те да не са научно подкрепени. Ако сте любители на мистиката, бихте могли да опитате и да поръчате своя първи кармичен хороскоп, а да видите, какво ще Ви разкрие той?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>