Какво е тенденцията за интериора? Топ тенденциите в Pinterest за 2019 г.

spalno-belio


В края на всяка година Pinterest, домът на вдъхновението, обявява прогнозите си за това, което според тях ще бъде в тенденция за идните месеци. Обхващайки множество индустрии от пътувания до дизайн за дома, Pinterest показва търсенията, които са се увеличили най-много в определени сектори и следователно ще ги виждаме навсякъде през следващата година. Една от тези сфери, разбира се, е домът, така че решихме да разгледаме кои са най-горещите интериорни тенденции на Pinterest за 2019 г.

Не на мекото жълто, да на горчицата!

Горчицата тази година стана голяма тенденция във всички дизайнерски индустрии и беше забелязана навсякъде от цвета на стените, през битовия текстил до аксесоарите. Богат и същевременно жизнен, разкошният цвят обикаля сезоните, които изглеждат перфектно у дома в дълбините на зимата и горещините на лятото, така че изглежда, че комплектът му ще остане през 2019 г. Търсенията са с 45% за горчично жълто, така че сега е вашият шанс да добавете поп от оттенъка в дома.

Нека бъде горещо и уютно

Интериорите наистина ще се нагреят тази година под формата на камини както отвътре, така и отвън. Повишеното търсене на съвременни камини от 763% от хората показва, че уютните функции са много на мода, но хората търсят модерен облик на традиционните, богато украсени модели.

Допиращи се текстури

Не само шалтета, възглавнички и покривала за дивани ще са на мода тази година. Една от най-новите тенденции е текстилът за вашите стени. Независимо дали са под формата на текстилни стенни покрития или просто някои шикозни текстилни дизайни за стена, търсеният термин „текстилно изкуство за стена“ е с огромната цифра от 1718%. Ако не сте за ленено платно, какво ще кажете за селска текстилна украса за стена?

Бъдете креативни с… кактуси

Кактусите от известно време са твърда характеристика в интериорния свят и с търсенето на кактусови аранжировки до 235% изглежда, че те няма да отидат никъде скоро. Независимо дали са истински или фалшиви, един-единствен кактус или предмет с принт с кактуси, време е да пренесете тези екзотични растения в дома – просто пазете пръстите си от острите им бодли!

Прегърнете геометричните мотиви

Красиви пъстри или сложно положени плочки от всякакви форми и стилове са основна тенденция за интериора от десетилетия вече с нов дизайн всяка година. Тази година е годината на пресованата калаена плочка. Тези красавици, независимо дали в лъскав или износен, селски завършек са засипали Pinterest през последните месеци и търсенията на калаени интериори са с 563%.

Включете жива растителност

Градините са във възход тази година, буквално, като търсенията на вертикални градини са с 287%. Приказен начин да добавите зеленина в по-малки градини или дори в дворове и балкони, е чрез листни стени, които могат да цъфтят навсякъде.

Оцветете старото, не плащайте за ново

Ако сте уморени от старата си подова настилка, не я хвърляйте, боядисайте я. Търсенето на боядисани подови плочки нарасна с 1276%, показвайки, че тенденцията направи си сам на собствениците на домове се увеличава. Затова освежете всяко захабено подово или стенно пространство и ако се чувствате особено креативни, можете дори да добавите и дизайн с шаблон.

Отново се връщаме към стените за тази тенденция, която допълнително показва, че декорацията на стените само с цветове е в миналото, а моделът е пътят напред. Тази тенденция показа, че самата боя може да започне да отстъпи място на смели тапети с печат, чието търсене е било до 401%.

Басейн у дома – защо не?!

Плувен басейн у дома е мечтата на много от нас, но тази година, тъй като фокусът се насочва към използване на по-малко вредни за околната среда химикали, търсенето на естествени басейни отбеляза ръст от 262%. Използвайки растенията за филтриране на водата вместо суров хлор, тези басейни прекрасно се съчетават с естествената им среда.

Източник: https://spalno-belyo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>