Какво да направите, след като изпратите вноската по заема на грешен акаунт?

smetka-bankova

Изпращането на превод към грешен акаунт е относително често срещан проблем. Не е особено болезнено, когато става въпрос за малка сума и преводът не е бил спешен, но какво, ако например е бил предназначен да плати вноската по кредита?

В такава ситуация може да поискаме средствата да ни бъдат върнати възможно най-скоро и по правилната сметка, което ще ни позволи да избегнем неприятните последици от забавяне на погасяването на задължението. Но какво да направите, след като изпратите вноската по заема на грешен акаунт?

Има много елементи за извършване на трансфер, така че има много елементи, в които можете да сгрешите. Някои грешки са по-сериозни и всъщност могат да доведат до попадане на пари в грешна сметка, други имат малки или никакви последици.

Една от най-често срещаните и най-лошите грешки е неправилното въвеждане на номера на сметката на получателя. Лесно е да се объркате в това отношение, тъй като номерът на сметката е дълъг и се състои само от числа. Момент на невнимание и един грешен номер е достатъчен, за да може получателят на нашите пари да бъде някой съвсем различен, отколкото би трябвало да бъде.

При такава грешка ще отнеме най-много време за възстановяване на средствата, стига преводът да е изпратен в действителност. За наше щастие може да се окаже, че промененият номер на акаунт няма да принадлежи на никого и следователно преводът или няма да бъде направен изобщо, или сумата автоматично ще бъде върната в нашата сметка.

Ами ако сгрешим в сумата на превода? Зависи дали сумата е била твърде голяма или твърде малка. В първия случай не бива да имаме негативни последици. Кредитодателят може да преброи изпратената сума като надплащане на заема и да намали оставащата сума за изплащане или просто да ни изпрати излишъка над сумата на вноската.

Източник: https://kreditolandia.net/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>