И отново за домоуправителя

В един голям жилищен блок, който се намира в краен квартал на град София, е налице голям и дългогодишен проблем, тъй като обитателите му от доста време насам не могат да изберат домоуправител. Това се случва, тъй като никой от собствениците на апартаменти или от живущите там под наем, не се съгласява да се заеме с тази работа на домоуправител. Тази функция, освен че не носи почти никакви парични облаги, а носи най-вероятно само главоболие, особено ако става въпрос за различни хора, с различни идеали.

Живущите в този блок са около 20 семейства, които се оказва, че имат годишни вражди помежду си, в следствие на което на никой не му се става домоуправител, дори и за период от една година. Те са толкова скарани по между си, че дори е почти невъзможно да се свика общо събрание на кооперацията, за да се вземат каквито и да е належащи въпроси, касаещи сградата, която се оказва, че не е в добро състояние.

Един от обитателите на блока предложил поради тези проблеми да се обърнат към някаква фирма, която предлага професионален домоуправител, който ще е чужд на наличните проблеми, които няма и да го засягат.

Това обаче не било прието от половината обитатели, тъй като наемането на такъв човек изисква от своя страна странични разходи, които те в никакъв случай не са съгласни да имат. Те даже не искат да заплащат и минимална такса за почистване на входа, а всеки един от обитателите си чисти от време на време пред неговата врата.

Особено неприятно е обаче, когато някой има домашен любимец и не се грижи добре за него, а напротив, докарва и допълнителни нечистотии във входа. Така за сега остава неизвестно какъв би могъл да бъде изхода с този проблем, свързан с липса на домоуправител в жилищен блок в европейска столица през 21 век.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>