Изваждане на счупен ключ

kluchar

Често се случва да усетите счупването на метал и веднага да осъзнаеш, че ключът на колата или на дома ти се е счупил и останал в ключалката. С течение на времето ключалките се износват. Когато това стане, упражняването на какъвто и да е натиск върху ключа, за да се превърти, е напълно достатъчно, за да се счупи. Оставате с един счупен ключ и ключалка, което не може да се използва, защото ключът е останал вътре. Лошо е, ако част от ключа остане в ключалката, възможно е всеки мошеник да го накара да се обърне и да влезе във вашия дом или кола. В такъв случай можете да си спестите време и усилия, като просто позвъните на денонощен ключар сега.

За да си гарантирате, че до това няма да се стигне, е добре често да преглеждате ключовете си, преди да ги пъхнете в ключалките, за да сте спокойни, че са напълно годни за използване. Ако спирате колата си през зимните месеци, никога не натискайте ключа в замръзнала ключалка. Друга предпазна мярка е да смазвате ключалките си често.

Концепцията за изваждане на заседнал ключ е доста проста, но изисква известно ноу-хау и умения. Ако решите първо да подходите с принципа „Направи си сам“, напръскайте ключалката с WD40, за да поосвободите заседналия ключ от ключалката. След като видите стърчаща част за захващане на ключа, опитайте се да освободите вала от ключалката колкото можете, за да го извадите с чифт пинсети или нокторезачка.

След като ключът бъде изваден, съберете двете части, за да може професионалния ключар да дубликат на ключа. В крайна сметка, ако вашият опит не сработи, или ако просто искате да си спестите времето и главоболието да се опитате да дръпнете ключа сам, обадете се на денонощен ключар. Квалифицираният и опитен ключар ще пристигне максимално бързо и ще ви измъкне от неловката ситуация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>