Идеи за оформление на баня

prostorna-bany

Баните могат да бъдат представени в различни стилове като морски, класически, ориенталски, модерен, японски, минималистичен, фюжън, еклектичен, рустикален, хай-тек и други. Ако е трудно да се определи изборът на определена стилова насока, тогава можете да започнете с разглеждане на различни каталози с проекти за бани в Интернет.

Комбинирана баня

За да си представите как ще изглежда банята с оглед на избраните части, е по-добре, преди да пристъпите към ремонт, да създадете 3D визуализация на помещението. Това ще ви помогне да видите крайния резултат. Ако разполагате с отделни малки хигиенно-санитарни помещения, може да създадете от двете едно комбинирано пространство.

Всеки стил за баня, използващ подови плочки, ще се промени, когато добавите оригиналност. Ако заложите на плочки с отлично качество, то те няма да предизвикат ненужни проблеми. Всички мечти и фантазии могат да се реализират в желаната цветова палитра с красиви стенописи или мозайка. Дори геометричните форми на вашия под могат да подчертаят уникалността на интериора. Качествените плочки понасят добре на светлината, която ще направи визуално банята ви по-голяма.

Изборът на размер на керамичните плочки зависи изцяло от размера на банята. Например, голямото пространство ви позволява да комбинирате различни плочки със стенни пана, фокусни и акцентни стени, колони и цели панели, интерпретиращи органични повърхности като камък, мрамор или дърво. Също така можете да използвате мозаечни плочки или да създадете уникален модел в интериора с фризове, базисни и декорни плочки.

 

Пространствено зониране

За да поставите цялото оборудване в банята, трябва визуално да разделите пространството на хигиенна зона и зона за релаксация. Ако размерът на банята позволява, тогава трябва да използвате преградата, за да отделите тоалетната от останалата част на банята. Това ще бъде функционално и хигиенно решение.

Зонирането на помещението се прави за постигане на определени цели:

  • удобство при използване на цялото пространство;
  • използване на съвременни техники в интериорния дизайн;
  • визуално увеличаване на банята.

Ако има тоалетна и биде в банята, тогава е по-добре да ги отделите от зоната за релаксация, която включва вана с душ или душ кабина, както и мивка.

Това може да стане съвсем просто. За да създадете дял се използва сухото строителство. Разделянето не трябва да се извършва изцяло от пода до тавана, в противен случай такъв план ще „окаже натиск“. Височината на преградата може да бъде до 1,5 метра. По този начин ще се осъществи отделяне, като пространството няма да се намали визуално.

Източник: https://mebeli-za-bania.com/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>