Идеи за декорация на балкони, тераси и вътрешни дворове

декорация-на-балкони

Дори и да имате малко външно пространство е по-добре от нищо, нали? Онези от вас, които не са благословени с щедра градинска площ, могат да помислят как най-добре да използват и украсят вътрешния двор, балкона или терасата – дори и най-малките пространства трябва да се използват ефективно. С нашите идеи за декорация на градината, двора или балкона, ще можете да си осигурите приятни моменти на открито през този сезон…

  1. Изберете компактни места.

Един от основните аспекти на всяко градинско пространство е възможността да се наслаждавате на него. Ето защо вашето пространство за отдих трябва да бъде подходящо за целта градинско обзавеждане, включващо градинска маса, пейки или диван. Помислете какво искате да правите в пространството. Искате ли да хапвате ястия навън или просто искате място, където да се насладите на чаша чай сутрин? Отговорите на тези въпроси ще ви помогнат да решите в какъв тип мебели да инвестирате. В зависимост от пространството защо да не си вземете и люлка, хамак и някой и друг градински стол?

  1. Разположете вашата зеленина вертикално.

Ако пространството в градината или балкона ви не позволява дори няколко саксии или искате да поддържате вътрешния двор възможно най-свободен, една от най-добрите идеи за градина е отглеждане на растенията във вертикален ред върху стените. Вертикалните градини са тенденция и те могат да бъдат под формата на живи стени. Растенията изглеждат така, сякаш растят направо върху тухлата или бетона. Други възможности за вертикално използване на вашите растения е използването на щандове за растителни стелажи или рафтове за подреждане на саксии или обвивни растения, които ще украсят вашите стени и огради.

  1. Създайте ярък и свеж декор.

Каквито и цветове да изберете за вашето малко пространство на открито, опитайте се да ги поддържате ярки, за да отразявате светлината около района. Сияйно белият цвят е топ избор за малки градини, веранди или дворове, където можете да изрисувате стените и да украсите вашата градинска маса и столове с ярки покривка, възглавнички и одеяла. Това ще накара всяко хранене на токрито да се чувства като бягство в Средиземноморието. Светлите и леки цветове ще привлекат окото и ще ви помогнат да отвлечете вниманието от тъмните метални перила на балкона или оградата, ако не можете да промените цвета им.

 

Източник: https://motti.bg/

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>