Здравна застраховка – грижа за себе си

Независимо от финансовия и социален статус, пол, възраст и начин на живот, всеки от нас ежедневно има риск за здравето и живота си. Опасност ни дебне на пътя, работното място в цеха, в офиса и даже в собствения дом.

Здравната застраховка, разбира се, не може да ни защити от многобройните рискове, но нашите финанси ще бъдат осигурени. Неприятните и тежки жизнени ситуации често ни изненадват. Застраховката ще ни позволи да избегнем неочакваните разходи – това е вид спасителна жилетка, която ще ни задържи на вълните в случай на житейско корабокрушение.

Застраховка живот е защита за имуществените интереси на застрахования, свързани с неговото здраве, живот и смърт. Този вид застраховка е за дълъг срок.

Здравната застраховка се предлага по различни пакети от различните фирми, което позволява да се избере действително полезната за всеки отделен човек. Предлаганите застраховки са в зависимост от възрастта на клиента. Ако имате проблем за вземане решение по избора на вида Здравна застраховка в зависимост от предлаганите пакети, е добре да се консултирате със застрахователния брокер и той ще избере за вас най-изгодния и нужен вариант.

Внимателно трябва да разгледате договора преди да го подпишете. Ако се съмнявате в някои от пунктовете, добре е веднага да уведомите за това агента.

В договора е посочена цялата важна информация. Значение имат даже забележките и информацията, напечатани с прекалено дребен шрифт. За съжаление много често важна за клиента информация се изписва с дребен шрифт, което после нанася непоправими последствия за него.

Особено внимание да се отдели на разделите, където са посочени незастрахованите събития. Желателно е договорът да се прочете от професионален юрист.

За да се сключи договор Здравна застраховка всяка застрахователна компания има определени изисквания за предоставените документи. Задължително ще бъде необходим документ за самоличност, заявление и попълнена анкетна карта. В някои от случаите се изисква медицинска справка за здравословното състояние.

Плащането на пакета Здравна осигуровка може да се осъществи в брой, по банков път или с електронен превод. В зависимост от вида на застраховката, плащането може да бъде еднократно или на регламентирани вноски. Последният вариант е вероятен за застраховка живот с дългосрочен договор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>