Професионалистите за шумоизолация на под

С увеличаване на населението в големите градове все повече се увеличава и шума, което се отразява зле на човека. На работа непрекъснато има някакъв вид шум, у дома – също. За да се създаде някакъв комфорт в собственото жилище собственикът прави звукоизолация. Това е единственото решение за намаляване нивото на шума. Шумоизолация на пода е един от етапите на цялостната звукоизолация.

Тя може да се направи по различни начини в зависимост от материалите, които ще се използват. Изборът на една или друга технология зависи и от състоянието на подовото покритие. Според мнението на специалистите най-оптимален вариант е монтиране на плаващ под. Предварително основата се изравнява. За тази цел се прави замазка – повърхността се залива с циментово-пясъчен разтвор.

Шумоизолацията на пода започва с много добрата му подготовка – чист и сух, а после се поставя звукоизолиращия материал. Много внимателно трябва да се залепи материала, защото ако останат пукнатини, то изолацията няма да е оптимална. Това е много важно, ако се прави шумоизолация на под с дървено покритие с използване на минерална вата. Отново се прави замазка, върху кото се поставя крайното покритие. При поставянето му трябва да има разстояние от стените, което после се крива с первазите.

С използването на „плаващ“ под се осигурява много добра шумоизолация на пода. В хода на работата не се използват метални елементи, които могат да предават шум. За монтиране на плаващ под не са необходими никакви специални инструменти. Самият монтаж не отнема много време. На такова покритие се получава равномерно разпределение на натоварването. За защита от шума се използват комплексни мероприятия.

На дървен под също може да се направи плаващо покритие. Технологията е различна. При направата на звукоизолацията трябва да се създадат условия, при които дървените елементи да не образуват мост за пренасяне на шум. С други думи, конструкциите не трябва да са в контакт. За целта звукоизолационният материал трябва да запълни цялото свободно пространство. Много ефективна защита от шума се получава при използване на синтетичен филц за шумоизолация на пода, но цената му е висока. В заключение можем да отбележим, че плаващият под осигурява максимално ефективна защита от проникване на разнообразни звуци.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>