Защо, как и кога с Интерполезно.com

Защо, как и кога…

Вие питате, ние от https://www.interpolezno.com отговаряме…

В ежедневието си, всички се изправяме, пред десетки неща, за които, дори не си даваме сметка – къде, как и кога… Защо така се случват и кое провокира това и онова.

В няколко поредици ще се опитаме да дадем отговори на множество интересни факти и събития, а конкретно в настоящата тема ще се спрем на следните 3 въпроса. Те са:

  1. Защо се появяват тъмни кръгове под очите

когато сме уморени, това води до липса на кислород в кръвта и тя става тъмна. Поради факта, че кожата около очите е една от най-тънките по цялото човешко тяло, резултата от потъмняването и често личи като сини, зелени или кафяви кръгове под очите.

Стресът също е причина за появата на тъмни кръгове под очите. В резултат на изтощение, клетките загубват влагата си, по този начин се образуват гънки, които подчертават тъните оттенъци. Всичко това се обяснява и с никотина и алкохола, които убиват множеството кръвни клетки и това се отразява най-силно в зоната на очите, чрез поява на тъмни кръгове.

  1. Защо захарта не се разваля

По опаковките на стоките винаги е отбелязана годността, но това не важи за захарта, която сякаш никога не се разваля.

Отговорът е, в способността на сладкото изкушение, което отнема влагата от всяка бактерия или плесен, които могат да я увредят. По този начин се появява консервиращият ефект, който удължава срока на годност у захарта.

  1. Защо рибите не умират, когато гръм падне във водата

Когато се появи гръмотевица първото, което се сещаме да направим е да излезем от водата. Тогава изниква въпросът, защо рибите не умират, как те са защитени от гръмотевиците, като не могат да излязат от водата.

Отговорът, на този въпрос, се крие в солеността на морето, където и площта е много по-голяма, а вероятността да падне гръмотевица точно там реална. Гръмотевицата преминава при възможно най-малко съпротивление с водата.

Или казано по друг начин, колкото по-голямо е тялото във водата, толкова то се плъзга покрай тях. Наред с това влияние оказва и дълбочината на водата, колкото е по-дълбока тя, толкова рибите има къде да избягат от опасната повърхност.

Още забавни, любопитни интересни факти, научете в страницата Lifestyle на INTERPOLEZNO.COM.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>