Защо да се приемат пробиотици

Приемането на пробиотици е насочено към подобряване работата на стомашно-чревния тракт. Това се постига с увеличаване количеството на полезните микроорганизми и същевременно се потискат патогенните бактерии, с което се поддържа био баланса. Тези препарати съдържат живи полезни бактерии, които като попаднат в червата потискат патогенните бактерии и така създават баланс в човешкия организъм.

Предлагат се за всички възрастови групи, включително и кърмачета. Използват се не само при приемане на антибиотици, но и като профилактика. Действа с добър резултат при дисбактериоза. Естествени пробиотици се съдържат в млечните продукти и киселото зеле. Част от полезните бактерии не достигат червата, защото загиват в стомаха под въздействието на стомашния сок. Те умират и при приемане на антибиотици и антимикробни лекарствени препарати.

За да се справи организма с проблемите в стомашно-чревния тракт се налага приемане на живи микроорганизми, които са съставна част на пробиотиците. Те могат да окажат влияние само в начален стадий на заболяването. Биологичните препарати се назначават при дисбактериоза, алергия, при прием на антибиотици, вирусни и бактериални инфекции, хипатит и още редица заболявания. За бързото дейстие на препарата се осигурява подходяща среда при комбиниране с пребиотик. Това е така наречения синбиотик, който действа бързо за възстановяване на здравето и поради тази причина се назначава на пациентите.

Особено ефикасни са при лечение на различни алергични реакции. Лекарствата, които се назначават при алергия имат много странични действия и не винаги се понасят от пациентите. Пробиотиците се възприемат от всеки организъм и за това са идеалното средство против алергичните реакции. За добрия краен резултат при ползване на биологични препарати има определящо значение правилната комбинация на съставните компоненти. Тази правилна комбинация осигурява добро храносмилане и нормална работа на стомашно-чревния тракт. Много добри резулати се получават при лечение на сенна хрема и сезонни алергии. При прием сутрин и вечер може да се избегне употребата на противоалергични медикаменти.

За предимствата на пробиотиците и широкото им използване може да прочетете в интернет и по-точно в сайтовете на фирмите, предлагащи всичко необходимо за баланс на организма, който е гаранция за добър имунитет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>