Какво включват задълженията на домоуправителя

Работата на домоуправителя не е никак лесна, както смятат мнозина в наши дни. Това е човекът, от който зависи разрешаването на възникнали междусъседски конфликти, намиране на фирми за ремонти и довършителни работи, отстраняване на аварии, събиране на пари и други важни неща. Това са само част от задълженията на тази важна фигура в кооперацията.

Всеки домоуправител трябва да отделя време, за да изслуша проблемите на входа в жилищната сграда. Понякога дори се налага да проведе юридическа консултация, която ще му помогне да се справи с дадена ситуация. Освен всичко това той е длъжен да познава отблизо „Закона за управление на етажната собственост“ и да прилага съдържанието му на практика.

Към всички тези задължения, можем да добавим и свикването на общо събрание на входа. На последното се коментират различни проблеми и събития, като се взимат съответните решения. На събранията присъстват и всички членове на управителния съвет, както и съкооператорите. За съжаление невинаги домоуправителите вършат работата, за която са наети. В този случаи се налага намеса на управителния съвет, който да назначи друг човек на поста. Това действие отново изисква свикване на общо събрание, където се гласува за определени кандидатури.

Ето защо изборът на домоуправител, е от водещо значение за всяка една жилищна сграда. Ако има разногласия между живущите във входа на тема кой трябва да бъде на тази длъжност, то изходът е да се използва професионално лице, което да работи по въпроса. Това ще струва пари, но пък понякога инвестицията в професионалното управление е правилният избор.

В обобщение
Немалко хора търсят съдействие от домоуправител, за да въведат ред във входа си, и да отправят различни предложения за осъвременяване на етажната собственост. От всичко това можем да заключим, че когато избирате вашите домоуправители, е нужно да бъдете много прецизни или просто да потърсите помощ от професионалист за тази трудна и отговорна работа. Но нека спрем дотук, за да ви оставим да направите правилния избор на управител.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>