Дървени палети

paleta2

Понеже няма общоприети размери за видовете палети, които се използват по света, то поне най-често използваните и разпознаваемите от бизнеса са така наречените – дървени палети. Те са се превърнали в толкова масови, че в Европа се създава стандарт, при който палетите се изработват от гладко дърво, в точно определени размери и определена технология. Все пак има страни по-света, които разчитат на фито-санитарен контрол и това понякога утежнява процедурата по транспорт и пренос на стоки, точно в такива страни.

Все пак, нищо не може да измести популярността на така наречените дървени палети. В различните континенти все пак са изработени стандарти, които по някакъв начин да определят най-точното и качествено разпределение на различните товари, тяхното съчетания, транспорт, товаро-разтоварни дейности и т.н. Дървените палети по европейския стандарт са предназначение да минават през стандарта за входни врати и затова са много удобни в Европа. Но не е невъзможно по целия свят да се намерят най-различни видове дървени палети, заради огромното количество на използваните палети, но и заради огромната транспортна индустрия.

Обикновени дървени палети могат да се използват отлично и от малки фирми и предприятия, от складови бази. Те са лесни за качване върху мотокари или електрокари, лесно пренасят леки и средно тежки товари на малки разстояния, преместват се и се подреждат с лекотата, която бизнесът изисква. Стандартните дървени палети могат да се използват и на старо, и намират приложения, които далеч надхвърлят основната им цел.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>