Душ паравани или душ кабини – кой е правилният избор?

Душ паравани
Душ паравани
Душ паравани

Преди известно време реших да сменя изцяло мебелите в своята баня. Тогава трябваше да реша какво да взема – душ параван или душ кабина. В началото прочетох ужасни неща за коритото на душ кабините и много се колебаех дали да си взема душ кабина. Разликите при всекидневната употреба както на душ кабината, така и на душ параванът си приличат, но има и много прилики.

Част от приликите са, че и душ параванът, и душ кабината отделят банята на няколко части, но разликите са много повече. Душ кабината например има изключително много допълнителни функционалности. Модерните душ кабини имат специални масажиращи душове, както и масажиращо корито и това са само част от функционалностите, които модерна душ кабина може да има.

Разликите в цените на душ кабините и душ параваните има и мога да кажа със сигурност, че в масовия случай цената на душ кабината почти винаги е по-висока, защото нейната конструкция е доста по-сложна, както и монтажът ѝ, дизайнът на душ кабината и многото други елементи, които я съпровождат.

Какво всъщност душ параванът?

Това е конструкция, която отделя част от вашата баня. Тази конструкция може да е от стъкло и да е в някаква рамка. Обикновено стъклото е непрозрачно отвън, но прозрачно отвътре. Самото стъкло може да бъде в различни цветове, форми и да има надписи, картини, рисунки, дори специални ефекти. Имайте предвид, че това не е обикновено стъкло, а е подсилен материал.

Какви са алтернативите на душ параваните и душ кабините?

Една от алтернативите е да се изгради параван от плочки. Всъщност този параван е доста по-гъвкавото решение, защото такъв може да се направи за всяка баня, без значение какъв е размерът ѝ. След изграждането на този параван, може да се сложи завеса, която да прикрива къпещия се. Това е ефективно и евтино решение.“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>