Допълнително оборудване за мотоблок – какви навесни детайли може да добавите?

motoblok-aksesoari

Всяко частно стопанство е осъзнало нуждата от наличието на мотоблок и е придобило такава машина за целите на своята дейност. Мотоблокът е малка земекопна машина, която може да изпълнява множество задачи, в зависимост от допълнително прикачените към нея детайли. Някои машини се предлагат с различни приставки, докато при други те се добавят допълнително по желание на ползвателя.

С какво бихте могли да оборудвате мотоблока в своето стопанство?

Окачното/ навесно оборудване, с което можем да повишим функционалността на мотоблока си, включва голям набор от технически съоръжения. Най-често малките стопани добавят сенокосачки, картофокопачки, плугове, култиватори, дискове за обработка на почвата и ремаркета. Всичко, което би направило вашия мотоблок полезен универсален помощник.

Повечето видове прикачени устройства за мотоблокове са универсални и подходящи за повечето модели машини. Дизайнът им е много близък, включително по отношение размерите на рамата. Също така разположението на тегличите и валовете за подаване на мощност са подобни. Съществуват обаче и изцяло фирмени серии, съвместими единствено с оборудването на определени марки.

Моторизираните култиватори са по-лек тип машини, използвани главно за разрохкване и обработване на почвата в малки домашни градини. Те се различават от мотоблока по по-малката си мощност и по-малкият брой работни възможности. Например невъзможно е да свържете ремарке или плуг към мотокултиватор.

Технически детайли за мотоблок

Допълнителната техника, с която да оборудвате мотоблока си може да включва ремарке. Мотоблокът се превръща в пълноценно транспортно средство с добавянето на ремарке. С него можете да прекарвате сено и земеделска продукция от полето до фермата си или до мястото за складиране на реколтата. Можете също така да транспортирате ограничени количества дърва за огрев, вода за поливане или други продукти за селскостопански цели и т.н.

Ремаркетата за стопански нужди не се различават значително по техническото си устройство от тези, предназначени за леките автомобили, освен по размерите. Продуктите на водещи производители се предлагат оборудвани с всички връзки за съединяване с моторната земеделска машина. Голяма част от ремаркетата имат собствена спирачна система, а товароносимостта при някои достига 300кг.

Навесните сенокосачки за мотоблок могат да бъдат както дискови, така и сегментни. Чудесен вариант за косене на сено и бързо премахване на бурени върху големи и равни земеделски площи. Косачките, монтирани на сегменти, ви позволяват да косите дори зърнени култури като ечемик и пшеница като сгъвате снопите на бали.

Навесните култиватори за мотоблокове се срещат в голямо разнообразие. Култиваторите могат да бъдат класически с малки плугоподобни плочи, както и щифтови и дискови, подобни на брани. Навесната брана също увеличава ефективността на вашия мотоблок. Тя служи за изравняване на повърхността и смачкване на буци пръст.

Класическата брана има рамка със стоманени щифтове, но съществуват и дискови брани, с които можете да изравнявате и обработвате почвата. Навесните плугове за мотоблокове представляват класически еднокорпусен плуг. Мощна машина, оборудвана с плуг може напълно ефективно да оре дори девствена почва, въпреки че обикновено плуговете се използват за оране на относително рохкава земя, която се обработва постоянно.

Богата гама от уреди и инвентар за различни видове земеделски машини ще намерите в каталога на фирма Евроагро. От там можете да се снабдите с качествен нож за резачка, с навесна фреза, плевачка, плуг, ремарке, триредова сеялка и дори с четка за почистване на сняг. Там са представени оригинални продукти на водещи марки като ProGarden и Gardelina.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>