Medieval интериорен дизайн и очарованието на Стария свят

bitumni_keremidi_gothik_pokriv2

bitumni_keremidi_gothik_pokriv2Средновековието обхваща периода на европейската история от около 500-та до 1400-та година. Този предшестващ Ренесанса период, е силно повлиян от религиозните теми и катедралната архитектура.

Medieval интериорен дизайн се характеризира със стени и подове, украсени драматично с камък или богати дървесни акценти. Забележителна каменна камина с огнище, може да се използва за фокусна точка, за да се постигне убедително настроението на средновековния стил. Дървена ламперия с резбовани детайли и открити дървени греди на тавана също  създават усещане за връзка със Средновековието.

Използването на обемисти и масивни мебели също е определяща характеристика на средновековния интериорен дизайн. Опитайте се да намерите резбовани дървени столове, пейки и маси за автентичен готически вид. Голяма маса за трапезария със сложни дървени инкрустации резби може да бъде достатъчна, за да се наложи средновековната тематика. Тапицерията на столовете и диваните, както и драпериите, трябва са от разкошни материи като кадифе, шенилна дамаска и брокат. Дълбоки нюанси на червено, златно или синьо често се наблюдават при материите и акцентите.

Един от основните елементи за средновековния декор е стенния гоблен. Тези елегантни произведения WallArt обикновено са окачени на декоративни метални прътове, битумни керемиди и украсени с пискюли за завършек. Средновековният дизайн носи невероятен асортимент от средновековни гоблени, които разполагат с репродукции на класически теми като рицари, девици и животни. Докосването до първокласна колекция от стенни гоблени с очарованието на Стария свят носи пълноценно въздействие върху сетивата.

Използването на оцветени стъклени прозорци в средновековния интериорен дизайн е продължило да се използва и в дизайна на забележителни катедрали и църкви по-късно в цяла Европа. Живите и цветни стъклописи  са в смели нюанси и интересни модели.

Традиционният герб често се разглежда в оцветени стъклени конструкции, но тези фамилни гербове също могат да бъдат видени върху гоблени или боядисани дървени плоскости. Мантия на камина и маси в готически стил трябва да бъдат докоснати от ръчно ковано желязо и естествената светлина на масивни железни свещници стенни аплици.

 

Източник: Всичко за ремонта на вашият апратмент remontira.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>