Видеорегистратор – шест полезни съвета за покупка на устройство за запис на събития

boris-velkov info Видеорегистратор – шест полезни съвета за покупка на устройство за запис на събития

Нека да обсъдим някои полезни съвети, на които можете да разчитате, когато избирате автомобилен видеорегистратор.

Видеорегистраторът е ключът към вашата безопасност и невинност на пътя по време на неприятен инцидент. Всяка година по пътищата на страната ни броят на автомобилите значително се увеличава. Пътищата се претоварват от автомобилния трафик и много шофьори просто са задръстени от правилата за движение. Техните действия често могат да доведат до различни неприятни моменти на пътя: аварийни ситуации, създаване на препятствия за движение или дори авария. Ето защо почти всеки шофьор изпитва колебание, дали да закупи автомобилен регистратор. Днес, през 2019 година, подобни устройства не са просто лукс, а необходимост.

Подобно устройство записва всяка секунда от случващото се на пътя и по всяко време може да запише произшествие, което е нежелателно за вас или други участници в движението.

В момента пазарът просто е претъпкан с различни устройства от всякакви производители, така че купувачът има огромен избор.  В тази статия със сигурност и широко ще разкрием всички основни моменти, които е важно да вземете предвид при избора на регистратор за видео инциденти, който евентуално да монтирате във Вашето превозно средство, било то автомобил, камион, мотоциклет.

Първият критерий, на който трябва да обърнете внимание, когато отивате в магазина, за да закупите регистратор, е цената. Автомобилният ентусиаст трябва ясно да разбере, че регистраторът с ниски разходи няма да може да осигури изцяло вашата подкрепа по време на произшествие. По-скъпите устройства предоставят по-добро качество на образа, което автоматично означава, че по-скъпото устройство ще Ви бъде по-верен съветник.

Съвет 2 – Тип монтаж на видеорегистратор

На пръв поглед, което е и съвсем логично, всеки смята, че електрониката в самото устройство е най-важна. В това число разделителната способност и мястото за запис. Стойката за монтаж, както и свързването са важни елементи, които също не бива да се пренебрегва. Поинтересувайте се от начините за монтаж, както и преценете кой е най-удобен за Вашият случай.

Съвет 3 – избор на клас устройство спрямо вибрациите

Не знаем дали си давате сметка, но когато монтирате устройството, по време на шофиране то поема вибрации, което прави така, че да се клати. Това клатене може да повлияе на картината. Именно разлчините класове устройства се справят по различен начин с този проблем.

Съвет 4 – техническите параметри на регистраторите

В този раздел ще отговорим на въпроса как да изберем добър DVR  заавтомобил с нормални характеристики. Всички разбират, че всяко електронно устройство има редица характеристики, които описват неговите свойства и функционалност. Какви са тези показатели прочетете по-долу.

Разделителната способност – едно от най-важните неща. Хубаво е да е поне с HD качество, тъй като при влошено качество лица на хора могат да бъдат трудно разпознати.

Място за съхранение на информацията – друг важен аспект.

GSM модул – чрез него можете в реално време да следите скоростта, с която се движите. Често, при технически проблеми на автомобили, когато километражът не работи, това решение предотвратява глоби.

Съвет 5 – Невидими моменти при избора на видео регистратор за автомобил

Разбира се, няма да успеем да засегнем всеки видеорегистратор в тази статия, защото има безброй модели джаджи. Важно е обаче да се каже и за неочевидните моменти при избора на устройство. Изберете такова устройство, което е доказано като качество, и удобно за ползване.

Съвет 6 – Сертифициране на DVR

Всичко по-горе показва, че инсталирането на DVR в автомобил е необходимо, за да се определи ситуацията, която се случва около вашия автомобил при определени обстоятелства. Трябва обаче да сте наясно, че не всички видеоклипове може да участват в съдебни спорове.

В някои страни, устройствата трябва да отговарят на определени критерии.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>