Билки за простатата

Lechenie-na-prostata-s-bilki-4

Здравето е по-важно от всичко, но за съжаление разбираме това едва когато се сблъскаме със здравословен проблем.

При подобен случай, най-разумното и правилно решение е да се обърнем за помощ към лекар, който ще ни прегледа, ще назначи изследвания и ще препоръча лекарства и лечение.

Докато следвате назначената терапия от лекар, вие можете да си помогнете и сами като използвате безвредни методи.

За да облекчите страданията си, можете да използвате не само предписаните ви медикаменти, но и природни средства, които могат да ви помогнат значително.

При увеличена простата или проблеми с простатата, можете да използвате растения, които имат терапевтичен ефект върху вашия организъм.

Фитопродуктите могат да облекчат симптомите на нарушени функции на простатата.

Най-честите симптоми се изразяват в чести позиви за уриниране, парене при уриниране и нарушена сексуална функция. Несъмнено, подобна симптоматика значително влошава начина на живот на човека и може да се отрази негативно на работата, отношенията с партьора, нормалния ритъм на живот.

Ако и вие страдате от нарушени функции на простатата, можете да използвате лечебното действие на фитопродукти като билките върбовки, които спират растежа на епителните клетки, „виновници“ за възпалението.

Родоначалникът на ирисовата диагностика и известен български народен лечител Петър Динков препоръчва смес от корени на билката ветрогон, златна пръчица, магданоз и кори от лeска.

Можете без проблем да приемате подобни билки за простата, като съпътстващо лечение, защото те нямат странични ефекти и са напълно безвредни.

За да подобрите състоянието си е необходимо да се избавите от натрупаните мазнини и наднормено тегло, да въведете повече фибри, плодове и зеленчуци в диетата си.

Стремете се да не задържате позивите за уриниране и да водите спокоен начин на живот. В никакъв случай не се напрягайте, не вдигайте тежки предмети, особено ако пикочния ви мехур е пълен.

Ще се почувствате по-добре, ако наред с предписаните лекарства, приемате билкови отвари и преустановите приема на никотин и алкохол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>