Американо-английската академияза билингвално обучение

dada

 

В България все повече се цени възможността на българските граждани да получават образование в държавата, в която желаят. Американо-английската академияза билингвално обучение е отлична възможност за обучение на български и чуждестранни ученици на български и паралелно с него – английски език, които да могат да продължат последващото си образование в държавата, в която желаят. Неоспорим факт е, че в най-престижните университети в света обучението е на английски език, а в последните години, все повече наши младежи заминават да учат там. Академията е организирана по българо-американски модел, съчетаващ най-добрите инструменти на двете образователни системи – българската и американската.  Паралелките включват смесени групи от ученици от цял свят, а преподаването се извършва от български и американски учители с дългогодишен опит. В доставчикът на дуални образователни услуги в общността Американо-английска академия, освен обучението, общуването между учители и ученици, както и между самите ученици, се извършва изцяло на английски език.

Преподаването на български език се осъществява по утвърдените от МОН учебни програми и в пълно съответствие с изискванията на РБ към легитимни доставчици на образователни услуги в общността. Екипът, който стои зад Академията вярва изключително силно в това, че всеки ученик има неограничен потенциал от силни страни и ресурси, които е добре да развива. Всички уникални интереси и дарби е добре да се усъвършенстват под формата на един непрекъснат процес, който в бъдеще ще им осигури постигането на по-високи академични резултати. Тази непрекъснатост на грижите е фокусирана към това младия човек да се превърне в експерт на своя жизнен проект, да изгражда и развива съзнателно своите творчески, трудови и социални умения, и да се стреми да бъде пълноценна част от общността, в която учи, твори и живее. Грижите на преподавателите са насочени към подкрепа в това всеки участник в Академията да търси и открива своите заложби и потенциал и да ги развива. Екипът от педагози се старае да играе роля на сигурна и подкрепяща среда, в която учениците да израстват като успешни и пълноценни личности, уверени в своите възможности и потенциал.

Американо-английската академия е кредитирана от българската и американската общност и разполага с всички формални и административни права да издава легитимен сертификат за завършена образователна степен, които се признават в цял свят. Всички ученици получават съответно две дипломи при завършване – българска и американска. Заявките за кандидатстване и прием се извършват целогодишно, а учебния процес започва през месец септември.

Източник: Sofia British school

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Можете да използвате тези HTML тагове и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>